
מהו פודקאסט עסקי, איך יצא שכמעט לכל עסק ב2022 יש פודקאסט משלו, למה כדאי גם לכם להשקיע באחד, ובעיקר – מאיפה מתחילים? גלעד קריין מסביר הכל
מיד לאחר פתיחת עסק, המטרה שלכם כבעלי עסקים היא לבנות קהל לקוחות נאמן ולהניב רווחים. אחת הדרכים להשגת המטרה, כך לדברי גלעד קריין, היא יצירת פודקאסט עסקי וקידום העסק באמצעותו.
גלעד קריין הוא יזם ואיש עסקים, שמעבר להצלחה האישית שלו נסע ברחבי העולם וצבר לא מעט חוויות. גלעד מייעץ כיום ליזמים מתחילים ובעלי עסקים בתחילת דרכם כיצד לבנות קהל צרכנים קבוע באמצעות רשתות חברתיות והן באמצעות פודקאסטים. אז מה זה בעצם פודקאסט עסקי? למה כדאי לעסק ליצור פודקאסט? ואיך ניתן ליצור פודקאסט איכותי שישיג את המטרה ויהפוך את המאזינים לצרכנים פוטנציאליים של העסק? גלעד קריין עם כל התשובות.
מה זה פודקאסט? גלעד קריין מסביר
פודקאסט (בעברית: הסכת) הוא קטע שמע, או סדרה של קטעי שמע, אשר מתמקדים בתחום ספציפי, שהמאזינים עשויים למצוא בו עניין. בפודקאסט מתוארים חידושים בתחום, כמו גם אירועים, פרשנויות וסיפורים. פעמים רבות מגישי הפודקאסט מעלים לשידור מאזינים המתייעצים בתחום שבו עוסק הפודקאסט. קיימים מגוון רחב של פודקאסטים במגוון נושאים כמו היסטוריה, טלוויזיה, רפואה ואמנות. פודקאסטים מזכירים תכניות רדיו התמקדות בנושא מסוים. עם זאת, כך אומר גלעד קריין, ההבדל העיקרי בין תכניות רדיו לפודקאסטים הינה אפשרות הבחירה של המאזינים. כיום, הטכנולוגיה המודרנית מאפשרת להאזין לפודקאסטים בזמן שנוח לכם. על פי רוב, אנשים נוהגים להאזין לפודקאסטים בדרך לעבודה או ממנה, אך ניתן להאזין לפודקאסט בכל רגע.
מה זה פודקאסט עסקי?
המטרה של הפודקאסט העסקי היא להביא לידיעת המאזינים חידושים וטיפים בתחום העסקים, יזמות ופיתוח עסקי. בפודקאסט עסקי, מנהל העסק מעניק למאזינים את הידע שלו בענף שבו הוא מתמחה, ונותן להם את הכלים כיצד להתפתח בתחום. יצירת פודקאסט עסקי היא צעד אסטרטגי, שבטווח הארוך עשויה להניב תועלת מרובה לעסק.
למה כדאי לעסקים ליצור פודקאסט עסקי – ההסבר של גלעד קריין
אחת המטרות של פודקאסט בכלל, ופודקאסט עסקי בפרט, היא ליצור קהל מאזינים קבוע. ככל שהמאזינים ימצאו עניין בפודקאסט, כך ניתן יהיה למנף אותו להצלחת העסק. הפודקאסט ממצב את המגיש כאוטוריטה בתחומו, מאפשר להפיק רווחים באמצעות שילוב של תכנים שיווקיים ומסייע להפוך את המאזינים ללקוחות חדשים ולמשוך לקוחות פוטנציאליים המתעניינים בתחום. לפני שנתעמק בשאלה איך עושים פודקאסט, חשוב להבין כמה סוגיות משמעותיות.
למי זה מתאים: גלעד קריין מסביר שלא כל אחד יכול לנהל פודקאסט, ושלא כל בעל עסק צריך בהכרח לעשות שימוש באמצעי הזה. מי שמבין בתחום מסוים ומרגיש שיש לו מה לתרום בנושא ולחדש, עשוי לגלות שהידע שברשותו הוא מגנט למאזינים. כך, ניתן להפוך את המאזינים ללקוחות חדשים של העסק. בנוסף, המאזינים עשויים לראות במנהל הפודקאסט בר סמכא בתחום, ולהפנות אליו לקוחות חדשים. מי שמקים פודקאסט נדרש למתג את עצמו, ולהפוך את עצמו למומחה בתחום שבו הפודקאסט עוסק. המיתוג נעשה באמצעות בחירה נכונה של הנושאים לפודקאסט מצד אחד, והן באמצעות הגשה נכונה של השידורים. זאת, תוך הנגשת מידע חשוב בתחום העיסוק של הפודקאסט והצגה של חידושים בתחום.
למי זה לא מתאים: ניהול פודקאסט עסקי, לדברי גלעד קריין, הוא מרוץ למרחקים ארוכים. הוא איננו מתאים למי שלא חושב קדימה ושאין לו סבלנות רבה. הוא גם איננו מתאים למי שכושר הביטוי הוורבלי שלו מוגבל, ושהיכולת שלו ליצור אינטראקציה עם מאזינים איננה גבוהה.
דוגמאות מהשוק הישראלי: בישראל ישנם פודקאסטים מצליחים רבים. אחד מהם למשל הוא הפודקאסט אמא אמא אשר עוסק בהורות ומעניק טיפים לגידול ילדים. מי שמגישה את הפודקאסט היא מנחת ההורים עינת נתן אשר ממצבת את עצמה כאוטוריטה בתחום, וכך מושכת אליה לקוחות.
דוגמה נוספת לפודקאסט עסקי פופולרי הוא "מתנהלים בחוכמה" בהגשת רואה החשבון אמיר צוקר, המתמחה בשיפור תהליכים עסקיים. הפודקאסט מעניק תובנות וכלים להתנהלות חכמה המובילה להצלחה עסקית.
איך יוצרים פודקאסט – גלעד קריין סוקר את הדרכים להקמת פודקאסט מוצלח
החלטתם ליצור פודקאסט? כדאי שתדעו כי יצירת פודקאסט מחייבת ציוד מיוחד, בניית תוכנית ותחזוקה שוטפת של הפודקאסט. לדברי גלעד קריין, לאחר שמקימים את הפודקאסט, חשוב להמשיך ולתחזק אותו, ולהעלות פרק חדש בכל תקופה קבועה. אחרת, האפקט של הפודקאסט עלול ללכת לאיבוד, וכל ההשקעה תרד לטמיון.
איזה ציוד נדרש להקמת פודקאסט
על מנת להקים פודקאסט מצליח, נדרש ציוד הקלטה איכותי. זאת, במטרה לייצר פודקאסט ללא רעשי רקע, כזה שיהיה כיף להאזין לו ולא יהיו בו הפרעות שיסיחו את דעתם של המאזינים. בנוסף, חשוב שהמקום שבו הפודקאסט יוקלט יותאם להקלטה נקייה מרעשים. בדרך כלל, מדובר באולפן הקלטות מאובזר ומצויד כהלכה. יחד עם זאת, ניתן להקליט פודקאסט גם בבית או בבית העסק כל עוד יש לכם את הציוד המתאים לכך.
- מיקרופון: המיקרופון הוא אביזר חשוב ביותר. ככל שהמיקרופון איכותי ורגיש יותר, כך ההקלטה טובה וברורה יותר. לאחר שאתם מקליטים פודקאסט, כדאי להאזין להקלטה לפני שמשחררים אותה לאוויר. זאת, על מנת לאמוד את ההשפעה של המיקרופון על ההקלטה.
- מיקסר: המיקסר מספק חשמל למיקרופון ומאפשר לקבוע את עוצמת ההקלטה. מיקסר איכותי יוצר סביבת סאונד אחידה והסכת נעים להאזנה. כאשר המיקסר אינו איכותי מספיק, ניתן לשמוע עליות וירידות תכופות בעוצמת ההקלטה, המחייבות את המאזינים להגביר או להנמיך את עוצמת השמע.
- אוזניות: האוזניות מאפשרות לכם לשמוע היטב את המאזינים שעולים לשידור. לעיתים יש צורך במתאם אוזניות למיקסר.
- מחשב: אין משמעות לדגם המחשב שאליו מועברת ההקלטה. עם זאת, כדאי לבחור מחשב שיש בו מאווררים שקטים, על מנת שלא לפגוע באיכות ההקלטה.
שימוש בציוד הנכון, באופן מקצועי ומיומן, יעניק לכם תוצאות טובות מבחינת איכות השמע. יחד עם זאת, כדי למשוך את המאזינים להקשיב לדבריכם, חשוב מאוד להשקיע גם בבניית תכנית לפודקאסט.
איך בונים תכנית לפודקאסט – העצות של גלעד קריין
לפני שבונים תוכנית לפודקסאט שלכם, עליכם להחליט על הפורמט הרצוי. מי מגיש את הפודקאסט? זה יכול להיות אדם אחד, שני אנשים או פאנל של שלושה אנשים או יותר, שחלקם משתתפים קבועים וחלקם מתחלפים. חשוב להחליט האם מדובר בפודקאסט בצורת סיפור, או בצורת ניתוח אירוע כזה או אחר. פודקאסטים רפואיים, למשל, עשויים להיות בנויים מניתוחי אירוע, או מתיאור של ניתוחים או טיפולים ספציפיים בבעיות רפואיות כאלה ואחרות. פודקאסט חייב להתאים לקהל היעד שלכם ולתחומי העניין שלהם.
חשוב לדעת, כך אומר גלעד קריין, שהצלחת הפודקאסט כרוכה במקרים רבים בהתאמה אופי הפודקאסט תוך כדי התקדמות. שינויים בפורמט ובאופן ההגשה, עשויים להתבצע תוך כדי תנועה. זאת, לאחר קבלת פידבק מהמאזינים לפרק כזה או אחר בפודקאסט.
גלעד קריין מסביר מה חשוב לדעת כשבונים פודקאסט חדש
אחד הדברים המשמעותיים ביותר שחייבים לדעת לפני שיוצרים פודקאסט חדש, הוא מציאת נושאים מראש לפרקים הראשונים. מציאת נושאים תאפשר לכם לדעת על מה לתת דגש בכל פרק ובמה להתמקד. בנוסף, כך לדברי גלעד קריין, בניית פודקאסט מחייבת התייעצות עם גורם מקצועי. גם הרעיון הטוב ביותר, זקוק לסיוע מקצועי בביצוע והוצאת התוכנית מהכוח אל הפועל. הן התכנון והן הביצוע של הפודקאסט מחייבים תכנון מראש, הכנות מדוקדקות והשקעה של זמן ומאמץ במציאת חומרים חדשים לפודקאסט.
עוד חשוב לדעת כי לא מספיק להעלות את הפודקאסט לרשת. כדי לצבור קהל מאזינים, יש לשתף ולקדם את הפודקאסט ברשתות החברתיות. נסו להיכנס לנעליים של קהל היעד שלכם, להבין מה בדיוק מעניין אותם וכיצד אתם יכולים לתרום להם. בהצלחה!