לימודי משפטים הינם אחד מתחומי הלימודים המבוקשים ביותר בישראל. תואר ראשון במשפטים ניתן למנף לקריירה בתחום עריכת דין, כמו גם בשלל תחומים נוספים, לרבות עסקים, הייטק, עמותות, משרדי הממשלה, מערכת המשפט, ארגונים לשמירה על זכויות אדם ועוד. לימודי עריכת דין מקנה עדיפות ברורה למועמדים רבים בתפקידי מפתח שונים. לימודי תואר ראשון במשפטים נמשכים כשלוש וחצי עד ארבע שנים והלימודים אינטנסיביים ומעשירים.
מה לומדים בתואר הראשון
לימודי תואר ראשון במשפטים מקנים את הבסיס הנחוץ לשמש כעורכי דין בישראל. הלימודים כוללים, הן צבירת בסיס ידע חוקי ומשפטי והן פיתוח של אופן החשיבה המשפטי. בשנת הלימודים הראשונה מתמקדים בקורסי החובה הבסיסיים כמו, דיני נזיקין, , דיני עונשין, דיני ראיות, דיני חוזים ועוד.
בשנות הלימודים הבאות הקורסים תלויים בסוג ההתמחות שכל סטודנט יעסוק בו. ניתן במרבית המקומות לעשות התמחות במשפט בינלאומי, התמחות במקרקעין, התמחות במשפט פיננסי, התמחות ביישוב סכסוכים, התמחות במשפט מסחרי והתמחות בפלילים.
תואר ראשון במשפטים
תנאי הקבלה עבור לימודי משפטים משתנים בין המוסדות השונים כאשר באופן כללי התנאים באוניברסיטאות קשים יותר. אין לימודי משפטים באוניברסיטה הפתוחה לתואר ראשון אך יש לימודי תעודה במשפטים במשפט ציבורי ובמשפט עסקי. לימודי משפטים באוניברסיטה הפתוחה מקנים ידע תאורטי בשילוב ידע מעשי והם מיועדים לבוגרי תואר ראשון ממגוון של תחומי ידע.
לימודי משפטים תנאי קבלה
על מנת להתחיל לימודי עריכת דין באוניברסיטאות יש צורך להציג תעודת בגרות מלאה בציון של בין 85 – 90 או של בין 90 – 95 תלוי במוסדות השונים. לימודי משפטים תנאי קבלה לאוניברסיטאות כוללים גם ציון פסיכומטרי בטווח שבין 600 ל-670. ובחלק מהמקומות גם ציון של מעל ל-700. במכללות בדרך כלל נדרש ממוצע בגרות של 85- 90 ופסיכומטרי בין 570 ל- 650.
לימודי משפטים במקומות השונים
אם אינכם בטוחים איפה תוכלו להתחיל לימודי עריכת דין האתר של שוקיסט הוא בדיוק בשבילכם. ניתן באתר להזין את ציוני הבגרות שלכם ואת המרכיבים השונים של בחינת הפסיכומטרי ולראות את סיכוייכם להתקבל ללימודי תואר ראשון במשפטים בכל מוסד. תוכלו לראות במה עליכם לשפר ולבחור את הכיוון המתאים לכם לבחינה אקסטרנית או פסיכומטרי.