בתהליך הבניה יועץ תנועה הינו הגורם היחידי שיכול לספק את המענה לצרכים של בעלי הנכס במקרה של בית פרטי למשל, או של הדיירים או המשתמשים העתידיים במבנים רבי קומות או מבני מסחר ותעשייה. עליו לתכנן את מערך התנועה עבור כול המשתמשים בין אם רכבים שנוסעים בשטח המבנה, החנייה או הדרכים המובילות לחניה ועד להולכי רגל ורוכבי אופניים.
את כל הדרישות עבור תכנון התנועה יש לקבל מראש על ידי הרשות המקומית שהיא בהתאם לתכנון המבנה מגדירה באופן מדויק ומחושב את מספר החניות שיש לתכנן ואת השבילים והנתיבים שצריכים להיות על מנת שהמנה יתפקד בצורה איכותית ורציפה.
מהן אפשרויות התכנון של יועץ תנועה?
ישנן לא מעט גורמים שעל יועץ תנועה לבחון ולמצוא פתרונות. תהליך התכנון מורכב מתנאי השטח עליו מתוכנן הפרויקט, גודל השטח באופן כללי, הכבישים והרחובות המובילים אל אזור החניה בפרויקט ומחוצה לו. בנוסף לכך, עליו לבחון את הדרכים למבנה הן בתחבורה הציבורית, הן הולכי הרגל שמשתמשים בדרכים על מנת להגיע למבנה ולצאת ממנו והן שבילי רוכבי האופניים בהתאם לדרישות העירייה או הרשות המקומית. בכל המשתנים הללו עליו לבחון את ייתכנות המסלולים המתוכננים, מתן מענה לכלי רכב קטנים ועד גדולים להשתמש בדרכים מבלי לפגוע בדרכו של האחר. במקרים של מבנים רבי קומות, מבני מסחר ותעשייה, יועץ תנועה צריך לבחון גם את הגעתן של משאיות לפרוק והעמסת סחורות, פינוי אשפה וכד' מבלי להפריע לתנועה.
בעבר העיריות והרשויות המקומיות אפשרו חנייה על הרחוב ולא דרשו תכנון של חניה בשטח הפרויקט. היום גם בבתים פרטיים נדרש התכנון לחניה בשטח מבלי להסתמך בחניות על הרחוב. כמובן שהעירייה עדיין דואגת לחניות על הרחובות עבור אורחים או מבקרים אך בהחלט דורשת למצוא פתרונות לחניות בשטח הפרויקט. אלו יכולות להיות חניות תת קרקעיות כפי שרואים בקניונים ומרכזים מסחריים רבים בארץ ובעולם, אלו יכולות להיות חניות המוקצות בשטח פתוח השייך לשטח הפרויקט ובמקרים שהשטח אינו מספיק, ואין אפשרות למקם חניות תת קרקעיות על יועץ התנועה לתכנן חניות עם מתקני חניה הידראוליים בטכנולוגיה חדשנית ומתקדמת שמאפשרת תכנון של חניות בקומות באמצעות מערכות אוטומטיות או חצי אוטומטיות.
