כאשר אדם פרטי או חברה אינם מסוגלים לפרוע את חובותיהם, ובמידה ולא נמצאים פתרונות אחרים מניחים את הדעת, ניתן להתחיל בהליך של פשיטת רגל. עם זאת, במקרים של חברות, חדלות הפירעון מובילה לתהליך שנקרא למעשה פירוק חברה. בשורות הבאות יובא מידע על תהליך זה ועל זכויותיה של החברה המתפרקת.
איך עובד תהליך פשיטת רגל של חברה
עורך דים פשיטת רגל יוכל להסביר לכם כי קיים פירוק של חברה מרצון ושלא מרצון. בכל הקשור לחדלות פירעון, הפירוק אינו מרצון ויכול לבקש אותו נושה כלשהו או החברה עצמה. הבקשה עצמו מוגשת אל בית המשפט המחוזי, שמתפקידו לבחון את מצב העניינים והאם מוצו כל האפשרויות, וכן את עילות הפירוק. בד בבד ממונה לחברה מפרק זמני על ידי בית המשפט, שתפקידו לדאוג כי הנכסים והמשאבים של החברה נשמרים לצורך כיסוי החובות, ושלא נעשים בהם מהלכים אחרים. כמו כן, הכונס בוחן את מצב הכלכלי של החברה ואת הנסיבות שהובילו אליו, ובמידה והוא מתרשם שקיים צורך – ממליץ על קיום חקירה.
בשלב הבא יוציא בית המשפט המחוזי צו פירוק. המשמעות של הצו הוא שכל ההליכים כנגד החברה מוקפאים. כעת מכונסים נכסיה אל תוך קופה וממנה ישולמו הסכומים לנושים. יש לציין כי בשלב זה גם עשוי בית המשפט להחליט על מינוי מפרק קבוע, שיכול להיות המפרק הזמני שכבר מונה או אדם אחר. אחרי שכלל נכסי החברה מומשו לצורך סילוק החובות, תהליך שיכול להיות ארוך מאוד, בית המשפט יוציא תחת ידיו צו חיסול. גם הצו הזה מקנה זכויות לחברה, שקודם נהנתה מהקפאה של ההליכים, וכעת גם אי אפשר להגישה כנגדה תביעות.
עם זאת, ראוי לציין כי בנסיבות מסוימות בית המשפט עשוי להחליט על החייאת החברה על מנת שניתן יהיה לתבוע אותה. כמו כן, ייתכנו מצבים שבהם יורה בית המשפט על הרמת מסך, המאפשרת למעשה לתבוע את בעליה באופן פרטי.
לקבל סיוע משפטי בתהליך פשיטת רגל חברה
כאמור, פשיטות רגל של חברות עשויות להיות ממושכות, ובכל מקרה מערבות גורמים רבים – החל ברשות המיסים והבנקים ועד לספקים ועובדים. אין זה תהליך פשוט או קל לאף אחד, ועל מנת לצלוח אותו על הצד המועיל ביותר חשוב מאוד לקבל ליווי משפטי לאורך הדרך מעורכי דין הבקיאים בתחום של פשיטת רגל חברות.