לא אחת אנחנו שומעים על שכר המינימום ועדכונים חדשים לגבי הנושא הכל כך רגיש וחשוב במדינה. תקופת הקורונה הביאה הרבה מאיתנו להתחיל לחקור את נושא התעסוקה והכספים יותר לעומק יחד עם החל"ת, העבודות מהבית וגם הפיטורים הקשים שבאו בעקבות המגיפה. יחד עם זאת, עברנו את התקופה הזאת וכיום המדינה נמצאת בסיטואציה אחרת לחלוטין, אך הצימאון לידע הבסיסי והכל כך חשוב הזה נשאר. אנחנו לא תמיד מבינים את החשיבות הגבוהה וחשוב להכיר את הנושא על מנת שבאמת נדע האם אנחנו מקבלים באמת את התמורה הראויה לנו. במאמר זה תקבלו הסברים משמעותיים וחשובים שיביאו לתובנות חשובות לכל אחד ומאחת מאתנו.
שכר המינימום עולה וזה לא מספיק
העלייה האחרונה בשכר המינימום בישראל היא ללא ספק מהלך שהתקבל בברכה על ידי רבים. עם זאת, היא לא מצליחה לספק פתרון מקיף למעמד הפועלים. לאחר העלאה האחרונה, שכר המינימום עומד כעת על 5,572 ש"ח שקלים לחודש. בעוד שהכוונות מאחורי העלאת שכר המינימום הן משמעותיות וחשובות, הרווחים בפועל מתקזזים על ידי האינפלציה ועליית יוקר המחיה.
עליית מחירים כללית בכל מגזרי המשק
עליית המחירים במשק יש כמה גורמים כשאחת מהעיקריות ביותר היא הוצאת השכר ביחד עם הפרשות המעסיקים לקרנות הפנסיה ועל כן הן ההוצאות המשמעותיות עבור כל עסק אף על פי שהחלק הגדול יותר של ההון האנושי במשק משתכרים במשכורות מינימום. אחד מהפתרונות להתייעלות ארגונית אלו אותם שעוני דיווח שעות של חברת מקורטק אשר מתחברות לכל מערכת הנהלת חשבונות ומחשבות את הוצאות השכר בזמן אמת ונותנות חיזוי מלא לכל עובד ומאפשרת להגביל את כמות שעות העבודה, את שעות העבודה, בקשות לימי חופשה ועוד.
עובדים, ועובדים ועובדים
לא רק העובדים הבלתי מיומנים מרגישים את התהליך הזה. אפילו עובדי הייטק שלעתים קרובות נחשבים במצב פיננסי נוח יותר, מתמודדים עם השינויים הכלכליים הללו. ההבדלים ברמת השכר בין המינים מחמירים עוד יותר את המצב, שכן נשים מרוויחות בדרך כלל פחות מגברים במספר מגזרים. לא אחת דובר נושא זה בו צוין שגברים מרוויחים סכום מסוים בתפקידים אלו ואחרים, ונשים מרוויחות סכום אחר באותם התפקידים. לעיתים, אגב, זה גם עלול להיות אחרת והפוך.
הפרשים בגובה השכר בין מגדרים כך או כך זהו נושא חשוב מאד שיש לשים עליו את תשומת הלב והדגש ולטפל בו כראוי שכן שוויון הוא דבר חשוב מאד ותורם לחברה באופן כללי. אחרי הכל, כולנו בסך הכל רוצים חיים טובים, רגועים, בריאים ולהשתכר בכבוד.
בעוד ששכר המינימום העולה בישראל הוא צעד בכיוון הנכון, הוא אינו מהווה תרופת פלא למצוקות הכלכליות העומדות בפני כוח העבודה שלה. בעודנו ממשיכים לנווט בנוף המורכב הזה, חיוני לזכור שמאחורי כל נתון עומד סיפור אנושי של מאבק והתמדה. כדי לשפר באמת את היציבות הפיננסית של אזרחיה, ישראל חייבת להתמודד עם סוגיות אלו בכמה חזיתות, מפערי שכר מגדריים ועד לאינפלציה הכלכלית הכוללת. חשוב גם לשים לב להנחיות מס הכנסה בנושא.
כאשר מדובר על המצב הכלכלי שלנו חשוב באופן כללי שנעשה כל מה שאנחנו יכולים על מנת להבין לעומק עבור מה אנחנו מקבלים תשלום וממה התשלום מורכב. נסו להיוועץ באנשים מקצועיים על מנת שתוכלו לקבל את הליווי המקסימלי, כי חשוב שתהיו בידיים הטובות ביותר.
שכר המינימום – שאלות ותשובות
- מהו שכר המינימום לאחר ההעלאה האחרונה?
כאמור, שכר המינימום עומד כיום על 5,572 שקלים לחודש.
- מדוע כדאי לדווח על שעות עבודה במקום העבודה?
דיווח שעות עבודה חודשיות הוא קריטי לשקיפות ולהבטחת שכר הוגן. בסיטואציה שבה כל שקל חשוב, חישובים מדויקים יעשו את כל ההבדל ויאפשר קבלת שכר הוגן. עם שיתוף פעולה מלא מטעם העובדים יהיה קל יותר לחשב משכורת מדויקת וללא עגמת נפש.
- איזה אחוז מהאוכלוסייה בישראל מרוויח מעל שכר המינימום?
כ-70% מהאוכלוסייה העובדת בישראל משתכרים מעל שכר המינימום, לפי הסטטיסטיקה העדכנית ביותר. המשמעות היא ש-30% ניכרים עדיין מתקשים להסתדר, גם לאחר העליות האחרונות.