בעיצומו של הקיץ ועונת הרחצה –מנתוני מדד חוף נקי של המשרד להגנת הסביבה עולה כי 61.54% מהחופים שנמדדו דורגו כ"נקיים" עד "נקיים מאוד" לעומת 65.15% במדד הקודם.הרשויות החופיות הנקיות ביותר במדד הראשון לחודש אוגוסט הן: אילת, אשדוד, תל אביב-יפו, ג'סר א-זרקא, גן רווה, בת ים, נתניה ועכו.
ממדד "חוף נקי" של המשרד להגנת הסביבה, הראשון לחודש אוגוסט, עולה כי 61.54% מהחופים שנמדדו דורגו כ"נקיים" עד "נקיים מאוד", לעומת 65.15% במדד הקודם. בתקופה המקבילה בשנה שעברה נמצאו 74.24% מהחופים נקיים עד נקיים מאד.
מתחילת השנה 60.6% מהחופים נקיים לפחות 70% מהזמן.
הרשויות החופיות הנקיות ביותר הן: אילת, אשדוד, תל אביב- יפו, ג'סר א-זרקא, גן רווה, בת ים, נתניה ועכו
יש לציין, כי האחריות לניקיון החופים הנבדקים היא בידי הרשויות המקומיות החופיות.בשנת 2019 המשרד להגנת הסביבה תומך ברשויות מקומיות שבתחומן חופים בלתי מוכרזים בהיקף של 9,307,300 שקל – התמיכה הגדולה ביותר שניתנה עד כה על-ידי המשרד. במהלך חודש יולי ביצעו הרשויות המקומיות 26 פעילויות תגבור ואכיפה שבמסגרתן חולקו 216 קנסות למשליכי פסולת בחופים. לאור החשיבות של שמירת נקיון החופים והים, קנס מסוג זה יכול להגיע לסכום של 750 שקלים.
הגדלת התקציבים שהעביר המשרד לרשויות לניקיון החופים ולפעילויות הסברה בשנים האחרונות, לצד כניסת חוק השקיות, הביאו להפחתה משמעותית של כמות הפסולת בחופים.
המשרד להגנת הסביבה קורא לנופשים, למטיילים ולחוגגים להשאיר את הכלים החד-פעמיים בבית וליהנות מחופים וים נקיים מפלסטיק.
זכרו! שליש מהפסולת בחופים מורכב מהכלים החד-פעמיים והאריזות המושארים בחוף על-ידי ציבור המתרחצים. על-פי מחקרים בארץ ובעולם, חופי ישראל מובילים לרעה בכמות הפלסטיק גם בהשוואה לים התיכון וגם בהשוואה לממוצע העולמי.
"מדד חוף נקי" הוא כלי המשמש להערכה אחידה ואובייקטיבית של מידת ניקיון חופי הארץ הלא מוכרזים בים התיכון ובמפרץ אילת, ומהווה חלק מתוכנית חוף נקי של המשרד להגנת הסביבה.
במסגרת זו נשלחים מפקחי היחידה הארצית להגנת הסביבה הימית במשרד לבדוק את ניקיונן של 66 רצועות חוף לא מוכרזות לאורך כ-153 ק"מ בכלל הרשויות החופיות בים התיכון ובמפרץ אילת.
לנתוני המדד המלאים: