היד קלה על העכבר: בשנים האחרונות, עולם רכישות האונליין תופס יותר ויותר תאוצה. כך תבצעו את הרכישות הללו באופן מושכל וללא סיכונים מיותרים
על אף שרכישות אונליין הפכו למנהג פופולארי יותר ויותר בשנים האחרונות, נראה כי בעקבות מגפת הקורונה, הן תפסו תאוצה והפכו לסוג הרכישות המועדף ביותר על אנשים מכל רחבי העולם. הנוחות, הפשטות והזמינות הגבוהה של הרכישות הללו, ללא ספק הופכות אותן למפתות יותר מאי פעם, ולעיתים אף גורמות לנו לשכוח כי בדומה לרכישות "רגילות", גם את רכישות האונליין יש לבצע תוך התחשבות במצבנו הפיננסי ומבלי לחרוג ממסגרת האשראי. כך שאם אתם לא בטוחים מהי מסגרת האשראי שלכם או מה זו מסגרת אשראי* בכלל, זה בדיוק הזמן לקרוא ולהיות מודעים הרבה יותר למצבכם הפיננסי.
אז אחרי שהבנתם – הגיע הזמן לדעת אחת ולתמיד איך תבצעו רכישות אונליין באופן מושכל וכיצד תימנעו מסכנות או מבזבוז כספים מיותר? לפניכם כמה טיפים שכדאי ליישם.
השתמשו בסיסמא חזקה
ברוב אתרי ה-e-commerce (אתרים שמאפשרים ביצוע רכישות אונליין), ניתן להירשם כלקוח לטובת רכישות חוזרות. כאשר אתם מבצעים את ההרשמה, רצוי לבחור בסיסמא חזקה, שמכילה מספרים, אותיות ולמתקדמים יותר – גם תו, כמו למשל סימן שאלה או סימן קריאה. סיסמאות מהסוג הזה הן בדרך כלל קשות מאוד לפריצה, עניין אשר הופך את פרטי האשראי שלכם למוצפנים ואת הרכישה לבטוחה יותר.
ודאו את אמינות האתר
אתרי חנויות חדשים צצים כמו פטריות אחרי הגשם, ולעיתים אתרים זרים (וחשודים) יכולים להראות כמו אתר נורמטיבי ואף אטרקטיבי למדי. לפני שאתם מבצעים רכישה באתר, רצוי מאוד לקרוא ביקורות של צרכנים – ולהתמקד דווקא בשליליות שבהן. באופן זה, תוכלו לראות אם האתר אכן מספק את הסחורה, אם הוא מספק אותה בזמן, אם המוצרים איכותיים ועוד. לא פחות חשוב מכך, בעת כניסה לאתר ולפני שאתם מזינים פרטי אשראי – יש לוודא שמדובר באתר מאובטח, כלומר באתר שתעבורת התקשורת בו מוצפנת. ישנן שתי אינדיקציות עיקריות לאתרים מאובטחים: ראשית, כתובת האתר תתחיל ב-https ולא ב-http. שנית, בסוף כתובת ה-URL (בשורות הכתובות), תראו סמל של מנעול נעול. באתרים לא מאובטחים, לעומת זאת, תראו במקום המנעול מעין סימן קריאה שמוקף בעיגול.
בצעו רכישות קטנות יותר
על מנת שתוכלו להימנע מבזבוז מיותר של כספים, רצוי לתכנן את הרכישות מראש ולבצע רכישות קטנות יותר, במיוחד מאתרים מחו"ל. הסיבה העיקרית לכך היא שברכישות גדולות באתר כאלה, לעלות הרכישה תתווסף גם העלות של תשלום מכס, שגובהה 17% ממחיר הרכישה. כיום ישנו פטור מכל מס ברכישה שמגיעה עד לסכום של 75 דולר. אם אתם רוצים לבצע רכישה גדולה יותר – ייתכן כי רצוי לפצל אותה ולרכוש את המוצרים בהפרש של כמה ימים על מנת להימנע מתשלום המכס, וזאת בהנחה שהמשלוח ניתן בחינם. אם המשלוח כרוך בתשלום, הקדישו מעט זמן לחשב את תשלום המכס שתידרשו לשלם אם לא תפצלו את ההזמנה, לעומת התשלום עבור המשלוח שתידרשו לשלם פעמיים, ובחרו באופציה המשתלמת יותר מבין השתיים.
חפשו קופונים
אם חשבתם שקופונים הם נחלתם הבלעדית של הקמעונאים הגדולים – תחשבו שוב. ברוב אתרי המסחר אונליין, קיים קופון שיכול לסייע לכם להוזיל את מחיר הרכישה בכמה אחוזים לפחות. את הקופונים הללו ניתן למצוא בחיפוש בגוגל, ביוטיוב או באינסטגרם (לרוב, משפיעני רשת יחזיקו בקוד קופון כזה וישווקו אותו בשמחה לעוקבים אחריהם, כיוון שהם מרוויחים מכך עמלה מסוימת על כל רכישה). אם חיפשתם קופון ולא הצלחתם למצוא, נסו את הטריק הבא: הכניסו את המוצרים שלכם לסל ואז צאו מהאתר מבלי לבצע את הרכישה. לאחר מכן המשיכו לגלוש כרגיל באתרי הרשתות החברתיות או היכנסו למייל שלכם – ולרוב, באורח פלא, תופיע מודעה שתעודד אתכם לבצע את הרכישה, כשלצידה קוד קופון אטרקטיבי.
שמרו את הרכישות הגדולות למועד הנכון
חשוב לדעת כי בדומה לרשתות הפיזיות, גם באתרי המסחר קיימים מבצעים במועדים מיוחדים בשנה – כמו למשל החגים (של כל הדתות), ה- black Friday (יום השישי הראשון שלאחר חג ההודיה בארה"ב), יום הרווקים הסיני ועוד. את הרכישות הגדולות או היקרות יותר, במיוחד באתרים מחו"ל, מומלץ לשמור למועדים הללו – וכך ליהנות מהנחה של כמה אחוזים בודדים ועד עשרות אחוזים ממחיר המוצר. כאשר מדובר במוצרים יקרים או ברכישה גדולה, ההנחה יכולה להגיע לסכומים בלתי מבוטלים, ועל כן רצוי שלא להקל בכך ראש ולהתאזר בסבלנות.
לסיכום, אין ספק שרכישה ברשת היא קלה כיום יותר מבעבר, וכי ניתן למצוא כל דבר בקנייה מקוונת – החל מבקבוק חלב, עד למוצרי החשמל היקרים ביותר, עם עוד אלפי מוצרים באמצע, אך חשוב לזכור כי הקלות הזו יכולה לעיתים להיות לרועץ; זכרו לרכוש רק באתרים מאובטחים, בסכומים שמתאימים לתקציב שלכם, ולא להתפתות לרכישות קלות, רק משום שהן במרחק של לחיצת עכבר אחת. קנייה נעימה!
*הנפקת הכרטיס וגובה המסגרת נתונים לשיקול דעתה הבלעדי של המנפיקה ישראכרט בע"מ ו/או ישראכרט מימון בע"מ. בכפוף לתנאי החברה ולתנאים המפורטים באתר, ההטבות עשויות להשתנות מעת לעת. אי עמידה בפירעון ההלוואה או האשראי עלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל.
** הפרסום איננו מהווה הצעה ו/או התחייבות למתן הלוואה/אשראי.
*** מידע כללי בלבד. אין לראות באמור משום המלצה ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא.