יש אמנם מספר כללים ללמידה יעילה במסלול לראיית חשבון, אבל לימודים אלה כרוכים בכוח רצון ובעבודה קשה. אם הלב שלכם נמצא בתחום זה, קרוב לוודאי שהלימודים והעיסוק העתידי יהיו רחוקים מרחק רב מהשעמום שאנשים מדמיינים כשהם חושבים על מקצוע החשבונאות.
מה לומדים בחוג לחשבונאות?
לימודי ראיית חשבון נמשכים 3.5 שנים, ומתקיימים בחוג לחשבונאות הכולל גם תקופת התמחות שעשויה לפטור אתכם מבחינות הביניים ומחלק מהבחינות הסופיות של מועצת רואי החשבון.
למידע נוסף על לימודי ראיית חשבון – https://www.wgalil.ac.il/ba/ba-acc
הקורסים הנלמדים במשך שנות הלימוד, כוללים בין השאר:
- יישומי מחשב בכלכלת עסקים
- מבוא לכלכלה מיקרו ולימודי מאקרו כלכלה (א׳ ו-ב׳)
- מתמטיקה לכלכלנים
- סטטיסטיקה לכלכלנים
- יסודות החשבונאות
- מבוא למסים
- מבוא למערכות מידע
- מבוא למשפט
- ביקורת חשבונות (א׳ ו-ב׳)
- מבוא לאקונומטריקה
- דיני מסחר
- דיני תאגידים וניירות ערך
מה מאפיין את הלמידה בחוג לחשבונאות?
- ללמוד מתוך ספרי הלימוד בחשבונאות
ספרי לימוד הם משאב נהדר ללימודי חשבונאות. איך תוכלו לנצל אותם ביעילות?
- למידת חשבונאות מתוך ספר הלימוד שונה מלמידה של מקצועות אחרים כמו היסטוריה, כלכלה או ביולוגיה.
- כשקוראים ספר לימוד בהיסטוריה אפשר להסתדר גם אם מצליחים להבין 90% מהמידע. זה לא המקרה בלימודי ראיית חשבון. לכן, קראו את הטקסט כדי להבין. ואם אינכם מבינים,
- בדומה למתמטיקה, מושגים חשבונאיים בנויים נדבך על גבי נדבך. מה שתלמדו בפרק 2 מתבסס על החומר בפרק 1 וכן הלאה. אם לא לגמרי הבנתם את המושגים בפרק הראשון, תתקשו להבין את המושגים בפרק 2 השני וסביר להניח שלא תבינו כלום כשתגיעו לפרק 3. לכן, אתם חייבים להבין היטב את כול המושגים בפרק, לפני שתוכלו לעבור לפרק הבא.
- קריאה מרפרפת של הטקסט ותמצותו למספר נקודות עיקריות, היא לא שיטה שתאפשר לכם להצליח בלימודי ראיית חשבון. ספרי הלימוד בחשבונאות נועדו כדי שתקראו אותם. כמעט כל מה שכתוב בספר שלכם חשוב. אז כשאתם קוראים, קראו הכול. אל תרפרפו ואל תדלגו!
- קריאת ספרי הלימוד כדי להבין ׳למה׳
- לימודי חשבונאות לא מחייבים אתכם לשנן מידע רב, כפי שמחייבים מסלולי לימוד אחרים. עם זאת, לימודים אלה מחייבים אתכם להבין ׳למה׳. חשבונאות היא כל כולה עוסקת ב׳למה׳. כשאתם קוראים טקסטים, גלו את ה׳למה׳ בתוך הטקסט שאתם קוראים. נסו להבין את ההיגיון שמאחורי החומר הנלמד.
- כשתסיימו ללמוד נושא חדש בספר הלימוד, נסו לנסח אותו במילים שלכם. הסבירו לעצמכם או למישהו אחר את הרעיון החדש שלמדתם זה עתה. תרגמו את המושגים למילים שלכם, והסבירו אותם בקול רם. זה הרבה יותר יעיל מאשר לקרוא את הטקסט שוב ושוב.
- לגלות את ה׳איך׳
- ברגע שתבינו את ה׳למה׳ חשוב שתגלו גם את ה׳איך׳. לא די להבין מדוע עקרון חשבונאי או מושג מסוים עובדים, אם אתם לא יכולים ליישם עיקרון זה. המשמעות היא שעליכם גם להבין כיצד פועלים המושגים החשבונאיים וגם להיות מסוגלים ליישם את המושגים הללו.
- כדי לגלות כיצד פועלים עקרונות חשבונאיים וכיצד מיישמים אותם, פתרו את הבעיות הכלולות בספר הלימוד שלכם. מרבית הפרקים בספר המציגים בעיות, נועדו במיוחד כדי לעזור לכם לגלות כיצד ניתן ליישם את העקרונות או את המושגים הנלמדים בסעיף מסוים. פתרו כל בעיה בעצמכם, לפני שתבדקו אם הפתרון נכון.
- למקסם את הלימודים בכיתה
יכול להיות שתוכלו ללמוד תואר ראשון בהיסטוריה ולקבל 90 בסוף הסמסטר, מבלי שהשתתפתם בשיעורים באופן קבוע. לא כך הדבר בקורסים בחשבונאות. השתתפות בשיעור בכיתה היא המפתח להצלחה בלימודים. לכן:
- תמיד תגיעו מוכנים לשיעור – התייצבו לכול שיעור, סיימו את כל המטלות בזמן, ובדקו הערות שרשמתם בשיעור הקודם.
- נסו להגיע לכול שיעור כשאתם מוכנים לשאול שאלות, לענות על שאלות ולהשתתף בדיונים הכיתתיים.
- אם יש לכם שאלה כלשהי לגבי משהו שאתם לא מבינים, שאלו את המרצה. רוב הסיכויים שיש סטודנטים נוספים בכיתה שלא מבינים אבל חוששים לשאול.